ZombsRoyale.io spelen: De vetste battle royale io game

Eén bezoekje aan ZombsRoyale.io en je zult verslaafd zijn aan dit spel. Zo snel kan het gaan. Je kunt dit spel spelen via je browser, maar Zombs Royale is inmiddels ook beschikbaar voor platformen zoals iOS en Android.

Gratis en voor niets.

Zo kun je altijd een spel spelen samen met je vrienden wanneer jij daar zin in hebt. Hoe werkt dit spel precies en wat vinden wij er van? Dat ga je in dat artikel lezen.

Zombsroyale.io gameplay

Wat is ZombsRoyale.io?

Zombs Royale is een zogenaamde battle royale .io game. Dit is een genre binnen de online multiplayer spellen. Dit genre is de laatste jaren enorm populair geworden. 

Dit komt onder meer doordat battle royale spellen vele elementen combineren tot een vermakelijk geheel. Zo bevatten dergelijke games actie, maar zijn er ook survival elementen aanwezig. Hierbij kun je denken naar het op zoek gaan naar resources die je kunt gebruiken om te overleven.

Soms kan het hierbij gaan om voedsel, andere keren gaat het om munitie voor je wapens. Daarnaast spelen vele battle royale spellen zich af in grote werelden die je kunt gaan ontdekken tijdens het spelen.

Het exploreren van de wereld wordt veelal beloond aan de hand van de resources die je vindt.

 

Battle royale games zijn multiplayer spellen. Soms gaat het om enkele tegenstanders, maar bij de meeste spellen is het mogelijk om tegen tientallen andere spelers te strijden. Zo ook bij Zombs Royale. 

De laatste speler die nog leeft is de winnaar van het spel. Je begint veelal met weinig resources. Je moet dus echt op ontdekking gaan binnen de virtuele wereld wil je überhaupt kans maken op de winst. 

Je kunt spellen in teams spelen, maar je kunt ook individueel aan de slag gaan. Bekende andere voorbeelden van battle royale games zijn Minecraft, ARMA, PUBg, Fortnite en Apex Legends. Misschien heb je al wel eens enkele van deze spellen gespeeld. 

Waarschijnlijk zul je in dat geval Zombs Royale snel onder de knie hebben.

Zombsroyale.io gameplay

Hoe werkt ZombsRoyale.io precies?

anders dan deze game zelf spelen. Ook Zombs Royale is een mix van actie, avontuur, survival en ontdekking. Je neemt het tijdens een potje Zombs Royale op tegen diverse andere spelers. 

Jullie worden allen gedropt op een enorme map waar je een hoop kunt ontdekken. Tijdens het begin van een potje zit je in een vliegtuig. Je kunt zelf bepalen op welk punt in de map je uit het vliegtuig springt en landt. 

Je kunt er tegelijk met andere spelers uit springen, maar dan loop je het risico dat je gelijk vol aan de bak moet om te overleven terwijl je van alle kanten beschoten wordt. Je kunt ook wat later uit het vliegtuig springen, zodat je rustig aan de map kunt ontdekken en resources kunt vinden zodat je sterker bent als je tegenstanders ziet.

Wat kun je verwachten van de gameplay van ZombsRoyale.io?

Het perspectief binnen het spel is top down. Je kijkt dus van boven neer op het personage dat je bestuurt. Het doet denken aan de eerste twee GTA games, mocht je die klassiekertjes ooit gespeeld hebben. 

Ook vele andere battle royale games hanteren dit perspectief. De spelers kun je zien als een soort cirkeltjes met verschillende kleuren die het tegen elkaar opnemen op een 2D veld dat doet denken aan een grid.

De map wordt gedurende het spel steeds kleiner. Waar je aan het begin van het spel nog wordt aangemoedigd om op ontdekking te gaan, wordt het speelveld dus steeds kleiner gemaakt zodat je wel de confrontatie aan moet gaan met je tegenstanders. 

Er zijn meerdere rondes die enkele minuten duren. De speler die als laatst over is wint het spel.

GamesGames

De items van ZombsRoyale.io

Aan het begin van het spel heb je niets. Je bezit dus ook geen wapens, je kunt alleen aanvallen met je vuisten (melee). Je eerste doel zal dan ook zijn om op zoek te gaan naar goede wapens waarmee je jouw tegenstanders kunt uitschakelen. 

Hoe beter je wapens, hoe groter je kans op winst is. Er zijn losse wapens te vinden, maar geregeld zul je gebruik moeten maken van loot boxen om nieuwe wapens te ontdekken. Deze boxen kun je zelf breken, waarna je ontdekt wat er in zit. 

Er zijn diverse soorten wapens aanwezig in het spel. Hierbij kun je denken aan automatische geweren, pistolen, shotguns en raketwerpers. De wapens kunnen onderverdeeld worden in enkele categorieën: common (grijs), uncommon (groen), rare (blauw), epic (paars), legendary (goud) en mythic (rood).

Maar wapens zijn niet de enige items die je kunt aantreffen binnen een loot box.

Om te overleven heb je namelijk ook health nodig. Hierbij kun je denken aan EHBO doosjes die je kunt gebruiken om jezelf te helen. Het kan nu eenmaal gebeuren dat je geraakt wordt door de kogels van een andere speler.

Hoe lager je health is, hoe sneller je dood gaat wanneer je aangevallen wordt door een andere speler.

Daarom is het van belang jezelf zo snel mogelijk te helen. Items hiervoor zijn dus ook te vinden in loot boxen. Je kunt in totaal 5 items bij je dragen (wapens en health items).

Welke modes zijn er bij ZombsRoyale.io?

Er zijn 4 modes waar je uit kunt kiezen voordat je het spel start. Ten eerste is er de Solo mode. Hierin speel je alleen. Tijdens de Duos mode speel je samen met een andere speler. 

Je kunt ook kiezen voor de Squads mode. Hierin speel je samen met een team. 

Tot slot kun je kiezen voor LTM, wat staat voor Limited Time Modes. Hierbij kun je diverse modes spelen die maar tijdelijk beschikbaar zijn. 

Goede voorbeelden hiervan zijn Zombies, Protect the VIP, 50 v 50 en Mystery Mode.

Moet je betalen om ZombsRoyale.io te kunnen spelen?

Het mooie aan ZombsRoyale.io is dat je dit spel gewoon gratis kunt spelen. Je hoeft dus geen bedrag vooraf te betalen om deze game te mogen spelen. Er zijn echter wel in-game aankopen die je kunt doen, maar deze aankopen zijn nooit verplicht en altijd optioneel. 

Dergelijke aankopen kunnen ervoor zorgen dat je sneller beter wordt en beschikt over vettere wapens en betere items. Daarnaast zijn er vele items die je kunt kopen aan de hand van edelstenen. 

Ook voor deze edelstenen dien je te betalen. Maar dit is dus geen verplichting.

Wat vinden wij van Zombsroyale.io?

Zoals wij in de intro al zeiden: ‘Een bezoekje aan zombsroyale.io en je zult verslaafd zijn aan dit spel’. De statistieken liegen er dan ook niet om, want ongeveer 1 miljoen mensen spelen deze .io game elke dag. Met ongeveer 160 miljoen mensen die zombsroyale.io wel eens hebben geprobeerd kunnen we spreken van een immens succes. Wij raden je dan ook zeker aan om eens een poging te wagen op zomsbroyale.io.

Ben je op zoek naar een alternatief voor zombsroyale.io? Bekijk ook eens andere .io games zoals krunker.io, deeeep.io & mope.io!