Alles wat je moet weten over Mope.io: word de allerbeste!

Als het gaat om browser games zijn er weinig spellen populairder dan Mope.io. Het mooie aan browser games zoals Mope.io is dat ze toegankelijk zijn voor iedereen. Je hoeft er geen geld voor te betalen en je kunt gewoon via je webbrowser spelen. 

Je kunt dit spel ook spelen op iOS en Android. Het doel van dit spel is simpel. Je begint als een klein diertje, waarna je tracht steeds groter en groter te worden. Dit lijkt simpel, maar er liggen vele gevaren op de loer. 

Het doel is om als het ware omhoog te klimmen op de voedselketen. Hoe hoger je komt, hoe meer mogelijkheden je hebt om jezelf te verdedigen. Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over Mope.io.

Mope.io gameplay meep

Mope.io in het kort

Mope.io is een browser game. Het enige wat je nodig hebt is een webbrowser en een internetverbinding en je kunt deze game spelen. 

Wanneer je dit spel begint, zul je nog een klein diertje zijn. Je begint als een muisje op het land. Hoe meer experience (EXP) je vergaart, hoe meer je zult evolueren. Zo zul je bij 50 XP al een konijn kunnen worden.

Verdien je genoeg EXP en eet je veel wortels, dan groei je uit tot een mol. Zo blijf je door evolueren. Het beste beest dat je kunt worden is de Black Dragon, ook wel bekend als de King Dragon.

Tenminste, als je er voor kiest om op het land te spelen. Als muis kun je er namelijk ook voor kiezen om te evolueren tot een duif. In dat geval begeef je jezelf dus in de lucht. Daarnaast kun je vooraf de keuze maken om in het water te beginnen. In dat geval start je als een garnaal. 

Je kunt ook in arctische of woestijnachtige gebieden beginnen. Elke omgeving en diersoort heeft zijn eigen voordelen, maar ook zijn eigen uitdagingen. 

Tenzij je bovenaan de voedselketen staat, zullen er altijd dieren zijn die je op kunnen eten. Dieren die je op kunnen eten hebben een rode omranding, terwijl dieren die je kunt eten een groene omranding hebben. Naast andere dieren kunnen ook omgevingsfactoren er voor zorgen dat je het niet overleeft.

Mope.io gameplay

Door wie is Mope.io ontwikkeld?

Mope.io werd al in 2016. Je zou het niet verwachten, maar dit spel gaat dus al een aantal jaren mee. Mope.io werd ontwikkeld door Stan Tatarnykov, ook wel bekend als clickstan in de game. 

In dit spel combineerde Stan twee dingen die hem fascineerden: games en evolutie. Met behulp van Krazy Koin Studios bracht hij dit spel in 2016 uit. Toen de spelers eenmaal deze game ontdekt hadden, gingen alle remmen los. Dagelijks waren er ineens miljoenen spelers die dit spel wilden speelden. Daarom besloot Stan in 2020 om het spel voor een flink bedrag te verkopen aan Addicting Games. 

Dit bedrijf is meer berekend op het omgaan met grote aantallen spelers die tegelijk de game spelen. Zo zal het spel soepeler verlopen voor de spelers, terwijl Stan er een mooi bedrag aan heeft overgehouden.

GamesGames

Wat maakt Mope.io zo leuk voor spelers?

Voor browser games is de concurrentie enorm. Het aanbod op dit vlak is groot, de concurrentie is geducht. Er zijn vele leuke en vermakelijke games die men kan spelen. 

Als spel is het niet alleen moeilijk om een publiek te vinden, maar ook om dit publiek te behouden. Dat is misschien nog wel de grotere uitdaging. Toch is het Mope.io gelukt. Wat maakt dit spel zo succesvol. 

Hieronder zetten we een aantal van deze elementen voor je op een rij.

Iedereen kan Mope.io spelen

Voor een browser game is het van belang dat het toegankelijk is. Dit zit bij Mope.io wel snor. Ten eerste kan iedereen met een webbrowser het spel spelen. 

Daarnaast is dit een gratis spel. Je hoeft het spel dus niet eerst te kopen en te installeren. Wel zijn er potentiële in-game aankopen die je kunt doen, maar deze aankopen zijn nooit verplicht. Je hoeft niets te kopen en je zit dus nergens aan vast. 

Dat is wel zo fijn. Dit zorgt er voor dat Mope.io bereikbaar is voor een groot publiek.

Nog meer leuke dingen van mope.io

Een ander voordeel van dit spel is dat ook de gameplay toegankelijk is. Mope.io bevat echter het beste van beide werelden. Het is een spel dat je zo onder de knie hebt. De basis elementen zijn simpel om te begrijpen en je kunt meteen aan de slag. 

Zelfs als je niet de grootste gamer bent, begrijp je dit spel binnen no time. Echter blijft het spel wel genoeg uitdaging bieden zodat je geïnteresseerd blijft. Als de gameplay continu hetzelfde blijft, dan gaat dit al snel vervelen. 

De toegankelijkheid zorgt er voor dat het publiek de game gaat spelen, terwijl de uitdaging en de verslavende gameplay er voor zorgt dat de spelers de game ook daadwerkelijk blijven spelen. Geen wonder dat dit spel gekocht is door Addicting Games.

Grafisch ziet het spel er leuk uit

In 2016 zag Mope.io er nog enorm simplistisch uit. In plaats van duidelijk zichtbare diertjes had je nog gekleurde stipjes waarmee je speelde. 

Alhoewel de gameplay al stond als een huis, wil het oog ook wat. Met simplistische kleurtjes en minimale graphics trek je geen publiek aan. 

Toen 2016 bijna eindigde, werd er een grafische update voor Mope.io aangekondigd. Tijdens deze update werden de kleurrijke graphics geïmplementeerd waar het spel tot vandaag de dag nog over beschikt. 

De diertjes zijn duidelijk herkenbaar en toch is de minimale stijl behouden. Het beste van beide werelden. Deze kleurrijke wereld nodigt spelers uit om te komen spelen.

Mope.io geeft je het gevoel van evolutie

Zonder progressie blijft een spel niet lang leuk. Je moet wel het gevoel hebben dat je vooruit. Dit gevoel is dubbel zo belangrijk wanneer je een spel speelt waarin de hoofdrol is weggelegd voor evolutie, zoals bij Mope.io. Het doel is om door te evolueren en hoger op de voedselketen te geraken. 

Hoe meer je evolueert, hoe beter je wordt. 

Elk dier heeft zo zijn unieke eigenschappen, aanvallen en mogelijkheden. Zo blijft het spel je nieuwe mogelijkheden bieden. Bovendien kun je als zwakker dier zelfs een sterker dier uitschakelen, bijvoorbeeld door de staart aan te vallen of samen te spannen met meerdere kleinere diertjes. Het spel blijft continu leuk.

Ben je op zoek naar een alternatief voor mope.io? Bekijk ook eens andere .io games zoals slither.io & krunker.io!