Krunker.io: is deze gratis multiplayer FPS de moeite waard?

Krunker.io is op dit moment één van de populairste gratis multiplayer spellen. Het beschikt over een aantal eigenschappen die het spel meteen aantrekkelijk en toegankelijk maken voor vele gamers. Ten eerste is het spel gratis om te spelen. Ten tweede is het een browser game. Je hoeft dus niets te downloaden wat ruimte op je harde schijf in beslag neemt. Via je browser kun je dit spel 24/7 spelen. Deze toegankelijkheid verklaart waarom .io games het zo goed doen.

Maar je kunt niet zo populair worden onder gamers zonder dat je daadwerkelijk kwaliteit aflevert. Als een spel er slecht uit ziet en de gameplay rommelig is, zullen spelers snel overschakelen op een andere game. Het aanbod online is immers groot genoeg dat er altijd wel een ander spel te vinden is. Toch is het Krunker.io inmiddels al jaren gelukt om spelers aan te trekken en bij zich te houden. Hoe krijgt deze game dit voor elkaar? Hieronder gaan we Krunker.io in meer detail bekijken en laten we je zien of deze game de moeite waard is of niet.

Wat is Krunker.io?

Krunker.io is een gratis browser game. Je kunt het hierbij opnemen tegen andere spelers, het is dus een multiplayer game. Hierbij kun je het opnemen tegen vreemden, maar het is ook mogelijk om een eigen server aan te maken zodat je samen met je vrienden kunt spelen. Krunker.io is een FPS oftewel een First Person Shooter. Hierbij zie je het spel vanuit het perspectief van het personage dat je speelt. De camera zit dus als het ware in het hoofd van het poppetje dat je bestuurt. Je ziet ook dat je personage een wapen in handen heeft. Hiermee richt je op je tegenstanders en tracht je hen zo snel mogelijk uit te schakelen. Zij schieten ook op jou, dus doe dit zo effectief mogelijk. Dit is Krunker.io in de notendop. Je kunt dit spel spelen op Windows, Mac, ChromeOS en Linux.
GamesGames

Door wie is Krunker.io ontwikkeld?

Krunker werd ontwikkeld door Yendis Entertainment. Deze ontwikkelaar en uitgever werd opgericht door Sidney en Vincent de Vries. Alhoewel Krunker.io hun bekendste spel is, is het niet het enige .io spel van hen dat populair is geworden. Een ander bekend spel uit hun aanbod is MooMoo.io. Dit is een heel ander spel dan Krunker. MooMoo is namelijk een survival spel. Het doel voor de speler is om zoveel mogelijk resources te vergaren en verdedigingen op te bouwen. Dit spel kun je alleen spelen, maar je kunt ook samenwerken met vrienden om een zo sterk mogelijke basis op te bouwen. Andere spellen die dit bedrijf ontwikkeld heeft zijn vertix.io, doblons.io, driftin.io, karnage.io, foes.io en bloble.io. Met vragen en comments over het spel kun je altijd bij hen terecht.

De gameplay van Krunker.io

Het doel van een gemiddeld potje Krunker.io is om meer kills te vergaren in vergelijking met andere spelers. Er zijn ook modes waarbij er andere doelstellingen zijn, maar over het algemeen dien je meer kills te scoren dan andere spelers. Je hebt de keuze uit diverse maps of arena’s waarin je het opneemt tegen deze andere spelers. In totaal kunnen 8 spelers meedoen aan een game. Een potje duurt gemiddeld maar 4 minuten, dus je hoeft nooit lang te wachten om mee te kunnen doen. Ook de gameplay van het spel zelf is enorm snel.

De modes van Krunker.io

Er zijn in totaal 4 modes waar je uit kunt kiezen. Ten eerste is er Free For All (FFA) waarbij iedereen het tegen elkaar opneemt. Daarnaast is er Team Deathmatch, waarin teams het tegen elkaar opnemen. Ook kun je kiezen voor Capture The Flag (CTF). In deze modus zijn er twee teams die elkaars vlaggen proberen te stelen. Het team dat het langst de vlag van de ander in zijn basis heeft gehouden wint. Tot slot kun je kiezen voor Hardpoint. Hierbij zijn er steeds plekken op de map die je als team in handen moet houden. De locatie hiervan verandert per minuut. Het team dat het langst deze plek in handen heeft gehouden wint.

 

De klassen van Krunker.io

Vooraf kun je bepalen tot welke klasse je hoort. Iedere klasse heeft zijn eigen wapens en zijn eigen voor- en nadelen. Als Triggerman maak je gebruik van een Assault Rifle. Je vuurt snel maar de individuele schoten doen weinig schade. Als Hunter maak je gebruik van een Sniper Rifle. Hiermee kun je van afstand iemand in één keer doden, maar je kunt niet snel vuren. Bij Run N Gun en Spray N Pray bezit je een SMG en een LMG respectievelijk. Speel je als Vince, dan ontvang je een shotgun. Een shotgun is van dichtbij dodelijk maar doet van afstand weinig schade. Als Detective ontvang je een Revolver à la Dirty Harry. Het moet niet onderschat worden hoe dodelijk dit wapen is.

 
Krunker.io gameplay sniper

 

 

Als Marksman ontvang je een semi automatisch wapen. Als Rocketeer kun je pas echt schade doen, want dan ontvang je een raketwerper. Dit wapen doet veel schade maar kun je niet snel afvuren. Bovendien kun je per ongeluk jezelf doden als je een andere speler van te dichtbij onder vuur neemt. Als Agent speel je met een Akimbo Uzi. Als Runner heb je alleen een Combat Knife maar ben je super snel. Als Bowman mag je aan de slag met een kruisboog. Je voelt je net Daryl Dixon van The Walking Dead. Tot slot bezit je als Commando een FAMAS.

 

Wat maakt Krunker.io zo leuk?

Grafisch doet Krunker.io denken aan andere spellen zoals Minecraft en Roblox. Het ziet er simpel uit, maar dat is ook de charme. Krunker is ten eerste zo populair geworden omdat het een toegankelijk spel is. Het is gratis en iedereen met een webbrowser kan het spelen. Daarnaast is de gameplay eenvoudig, terwijl je er wel tijd in moet investeren om echt goed te worden. De gameplay is snel en leuk. Een potje duurt niet lang, zodat je dit spel ook even tussendoor kunt spelen. Dankzij de servers kun je het in dit spel ook tegen vrienden opnemen. Dit alles verklaart de populariteit van deze game.

Ben je op zoek naar een alternatief voor krunker.io? Bekijk ook eens andere .io games zoals slither.io & agar.io!