Deeeep.io: word het krachtigste zeedier in de oceaan

 

Deeeep.io is een bijzonder verslavend spel, waarin je tegen andere spelers speelt. Het doel is dat je als dier moet overleven in de oceanen tussen allerlei zeewezens. Zelf ben je een zeewezen, dat als voornaamste doel heeft om voldoende eten te bemachtigen. Daardoor verander je in een krachtiger zeewezen. Het eten bestaat uit andere zeedieren. Maar je moet wel opletten, want zelf dien je als voedsel voor zeewezens die groter en krachtiger zijn dan jij zelf bent. Om je een beetje op weg te helpen met deeeep.io zullen we de belangrijkste kenmerken van het spel bespreken. 

Deeeep.io gameplay

Bediening van deeeep.io

Zoals je misschien weet zijn de .io games minimalistische spellen. De grafische weergave van de omgeving en de dieren is bijzonder basic. Aan de rechter bovenkant van het scherm is een overzicht te zien met jouw status. De boost bar is belangrijk om op niveau te houden voor als je moet vluchten. Het dier dat je je in deeeep.io bent bevindt zich altijd in het midden van het scherm. Het reageert op je muis. De plek waar je de muiscursor naar toe beweegt is de plek waar je als dier naar toe zwemt.

GamesGames

Het belang van de boost bar

Sommige dieren kunnen over een eiland te lopen. Je kunt op dat eiland springen door met de muis te klikken. Als je in het water zwemt zal een klik van de muis ervoor zorgen dat je een snelheidsboost krijgt. Die werkt alleen als je voldoende credits hebt opgebouwd. Er zijn dieren met speciale vaardigheden. Als je bij deze dieren met de muis klikt zullen ze die vaardigheid uitvoeren. Ook daarvoor geldt dat ze dat alleen doen als je voldoende credits hebt opgebouwd. Hoeveel credits je hebt staat in de boost bar in het statusoverzicht.

Deeeep.io gameplay

Speelstijl afhankelijk van het dier

Bij deeeep.io spelen is het de bedoeling dat je overleeft in de zee. Wie aan het spel begint is een klein en zwak dier. Eten is de enige manier om te groeien. Dan verander je vanzelf in een iets krachtiger dier. De manier waarop je het spel speelt moet je aanpassen aan de diersoort. Elke diersoort heeft een andere manier om aan voedsel te komen en elke diersoort heeft andere vijanden. Het is belangrijk dat je die op tijd herkent, want anders word je opgegeten. Als je bij wijze van voorbeeld een rog bent moet je over de bodem van de zee op zoek naar voedsel. Een rog is niet de enige die dat doet; er zijn allerlei zeebewoners die op dezelfde manier voedsel zoeken. Ze zijn tevens prooi voor hogere vissoorten. Een rog kan bij gevaar zijn kop in de zeebodem drukken en verdwijnen. Daar kan bij worden aangevallen door een gevaarlijke Bobbit Worm. Een Bobbit Worm kan bij een aanval met zijn scherpe kaken veel schade toebrengen. Daarom is hij een vijand van de rog.

Vier strategieën bij het spelen van deeeep.io

Om te voorkomen dat je als zeedier een prooi wordt van een ander zeedier – en uitgeschakeld wordt in het spel – moet je volgens strategieën werken. Welke strategie voor het dier dat je bent optimaal is, hangt van een aantal factoren af. Zoals de eigenschappen van het dier, de plek waar je je bevindt, de dieren die in de buurt zwemmen en de credits die je hebt verzameld in de loop van het spel. In grote lijnen kun je kiezen uit vier strategieën. Die moet je aanpassen aan de actuele situatie bij deeeep.io.

De bodem afstropen

Als je bij deeeep.io spelen dicht over de bodem zwemt kun je allerlei soorten voedsel vinden. Dat wordt gebruikt door allerlei dieren die niet kunnen vliegen, waaronder alle dieren van de start tot aan het vijfde niveau. Daaronder vallen pinguĂŻns, maar ook vissen als haringen. Het is niet aan te raden om al te wild te werk te gaan. Want er leven ook allerlei soorten dieren die op de bodem op de loer liggen om jou als prooi op te eten. Als ze je te pakken krijgen duwen ze je tegen de grond aan en dan heb je bij deeeep.io geen kans op ontsnapping.

stelen van dieren met een hoger niveau

Een interessante strategie is voedsel te stelen dat door een dier van hoger niveau is gedood. Dat is een tactiek die door de meeste dieren met een laag niveau wordt gebruikt, met name Bobbit wormen. Als je in deeeep.io een hoger dier bent, moet je ervoor zorgen dat je dicht in de buurt blijft van de prooi die je hebt gedood. Dan hebben lagere dieren minder kans om die prooi te stelen.

Gebruik maken van een hinderlaag

Bij een hinderlaag verberg je je totdat er een prooi in de buurt komt. Dan kom je ineens tevoorschijn voor een aanval. Deze strategie wordt door veel dieren in deeeep.io gebruikt, zoals bevers, bijtschildpadden, grote inktvissen, tijgerhaaien, steenvissen en ijsberen. Soms wil een krokodil deze tactiek ook wel eens gebruiken, maar die maken vaker gebruik van bruut geweld dan van een geniepige aanval. Houd bij deeeep.io altijd een boost achter de hand om aan deze aanvallers te kunnen ontsnappen.

Van omgeving wisselen bij deeeep.io

Soms lukt het bij deeeep.io om te ontsnappen aan een aanvaller door een boost te gebruiken om in een andere habitat terecht te komen. Op die manier kun je je aanvaller afschudden. Dit werkt alleen als je aanvaller niet in de nieuwe omgeving kan overleven. Gebruik maken van een andere leefomgeving kan in deeeep.io tricky zijn, want er bestaan ook dieren die een beperkte tijd in een andere omgeving kunnen overleven. De grote inktvis is daar een voorbeeld van.

Samenwerken in deeeep.io

Als dieren van hogere niveaus gaan samenwerken moet je als prooi maken dat je wegkomt. Als je zelf in een team zit en met een ander team in gevecht gaat, moet je de leden van je team helpen. Dat doe je door de dieren te doden die een teamlid hebben aangevallen. Alle dieren boven het 2e niveau kunnen gaan samenwerken, maar het is het gevaarlijkst als dieren tussen het 7e en 10e niveau een team vormen. 

Ben je op zoek naar een alternatief voor deeeep.io? Bekijk ook eens andere .io games zoals slither.io, goons.io & diep.io!