Slither.io spelen: zo word jij de allerlangste slang in Slither.io

Slither.io is een .io game waarbij het de bedoeling is dat je als slang zo lang mogelijk in het spel blijft. Daardoor kun je groeien. Het doel is om een zo groot mogelijke lengte te krijgen. 

Er zijn allerlei bedreigingen waardoor je voortijdig sterft. Door slither.io spelen op de juiste manier te doen is de kans op succes groter. Daarom krijg je in dit artikel tips waarmee je slither.io met meer succes kunt spelen. 

De tips zijn verdeeld in tips voor beginners, voor gemiddelde spelers en voor zeer ervaren spelers.

Slither.io gameplay

Beginnerstip: blijf dicht bij de grote slang

Wanneer je als beginnen gaat slither.io spelen ben je als slang nog klein. Probeer dan zo dicht mogelijk bij een slang te kruipen die groter is dan jijzelf. 

Ga liefst bij het midden of vlakbij de staart zitten. Zodra die grote slang sterft laat hij allerlei lekkere bollen achter. Die moet jij zoveel mogelijk proberen op te eten. Deze strategie is niet zonder gevaar. 

Anderen zullen proberen hetzelfde te doen, zodat je in gevecht komt met een andere slang of met een ander soort tegenstander die je probeert te vermoorden.

Beginnerstip: springen, draaien en botsen

Als je in dezelfde richting beweegt als een andere slang moet je in slither.io de boosters inschakelen om met een flinke sprong voor die andere slang te komen. 

Daarna draai je jezelf naar die slang toe, zodat hij tegen je aanbotst. Dat is in het begin best lastig om in te schatten. Je kunt daarvoor gebruik maken van de hexagonale achtergrond kaart. 

Als je eenmaal een slag hebt gemaakt weet je het aantal zeshoeken tussen jou en je tegenstander. Dat geeft aan hoe ver je voorsprong moet hebben voordat je aan de beurt bent.

Slither.io gameplay

Tip voor gevorderden: spoel rond Orbs om ze op te eten

Als je wat meer gevorderd bent in het slither.io spelen moet je leren hoe je de spoel moet uitvoeren. De spoel is een beweging waarbij je rond een ander wezen krult. 

Zodra je dat raakt heb je het gevangen genomen. Als je bij het spoelen je eigen lichaam raakt in slither.io ga je niet dood. 

Wanneer je van een grotere slang een hoop lichtbollen ziet moet je proberen om daar omheen te spoelen. Het effect is dat je ze dan gevangen hebt genomen. 

Dan heb je alle tijd om ze langzaam op te eten.

Tip voor ervaren spelers: spoel rond kleine slangen

In slither.io wordt vaak de strategie van het spoelen rond kleine slangen toegepast. Op een gegeven moment moeten ze dan tegen je aan botsen, waardoor ze gevangen zijn genomen. 

Dat is lastig. Want als je zelf groot bent in slither.io heeft de kleine slang ruimte om te ontsnappen.

Je moet dus heel voorzichtig de spoel kleiner maken, zodat hij niet kan ontsnappen. Het omgekeerde is ook moeilijk: zelf ontsnappen uit een spoel. 

Dat doe je door een eigen spoel in de spoel van de ander te maken en wachten wie het meest geduldig is.