Slither.io spelen: zo word jij de allerlangste slang in Slither.io

Slither.io is een .io game waarbij het de bedoeling is dat je als slang zo lang mogelijk in het spel blijft. Daardoor kun je groeien. Het doel is om een zo groot mogelijke lengte te krijgen. 

Er zijn allerlei bedreigingen waardoor je voortijdig sterft. Door slither.io spelen op de juiste manier te doen is de kans op succes groter. Daarom krijg je in dit artikel tips waarmee je slither.io met meer succes kunt spelen. 

Eerst zullen wij een korte uitleg & achtergrond informatie geven over slither.io en vervolgens geven wij jullie tips om de beste te worden!

Slither.io gameplay

Wat is slither.io?

Slither.io is de bekendste .io game de er is. Zoals al even kort besproken is het doel van het spel om zo groot mogelijk te worden. Dit doel kan jij bereiken door verschillende dingen op te eten, de zogeheten ‘orbs’, die zich bevinden in het spel. Daarnaast kun je het snelste groeien door andere spelers op te eten. Kleinere spelers zijn het makkelijkste op te eten, maar ook deze kunnen te grootste slang pakken omdat ze een stuk sneller zijn dan de grote slangen in het spel. Slither.io wordt vaak vergeleken met de populaire arcade game Snake. Je hebt verschillende skins in het spel die ervoor kunnen zorgen dat jij echt opvalt tussen de competitie. Er is helaas maar 1 game mode beschikbaar in slither.io en dat is wel een minpuntje. Desalniettemin kun je je uren vermaken met slither.io!

GamesGames

Door wie is Slither.io ontwikkeld?

Slither.io is op 25 maart 2016 ontwikkeld door spelontwikkelaar Steve Howse. Na deze eerste release van de browser game is hij snel daarna ook beschikbaar gemaakt voor iOS en Android. Naast slither.io heeft Steve Howse geen andere .io game achter zijn naam. Volgens Steve kwam zijn inspiratie voor slither.io nadat hij veel financiële problemen ervaarde. Toen hij de populariteit van agar.io opmerkte, en omdat hij al heel lang een online multiplayer game wilde maken, is hij direct aan de slag gegaan met slither.io

De beste slither.io tips

Beginnerstip: blijf dicht bij de grote slang

Wanneer je als beginnen gaat slither.io spelen ben je als slang nog klein. Probeer dan zo dicht mogelijk bij een slang te kruipen die groter is dan jijzelf. Ga liefst bij het midden of vlakbij de staart zitten. Zodra die grote slang sterft laat hij allerlei lekkere bollen achter. Die moet jij zoveel mogelijk proberen op te eten. Deze strategie is niet zonder gevaar. Anderen zullen proberen hetzelfde te doen, zodat je in gevecht komt met een andere slang of met een ander soort tegenstander die je probeert te vermoorden.

 

Beginnerstip: springen, draaien en botsen

Als je in dezelfde richting beweegt als een andere slang moet je in slither.io de boosters inschakelen om met een flinke sprong voor die andere slang te komen.

Daarna draai je jezelf naar die slang toe, zodat hij tegen je aanbotst. Dat is in het begin best lastig om in te schatten. Je kunt daarvoor gebruik maken van de hexagonale achtergrond kaart.

Als je eenmaal een slag hebt gemaakt weet je het aantal zeshoeken tussen jou en je tegenstander. Dat geeft aan hoe ver je voorsprong moet hebben voordat je aan de beurt bent.

Slither.io gameplay

Tip voor gevorderden: spoel rond Orbs om ze op te eten

Als je wat meer gevorderd bent in het slither.io spelen moet je leren hoe je de spoel moet uitvoeren. De spoel is een beweging waarbij je rond een ander wezen krult.

Zodra je dat raakt heb je het gevangen genomen. Als je bij het spoelen je eigen lichaam raakt in slither.io ga je niet dood.

Wanneer je van een grotere slang een hoop lichtbollen ziet moet je proberen om daar omheen te spoelen. Het effect is dat je ze dan gevangen hebt genomen.

Dan heb je alle tijd om ze langzaam op te eten.

Tip voor ervaren spelers: spoel rond kleine slangen

In slither.io wordt vaak de strategie van het spoelen rond kleine slangen toegepast. Op een gegeven moment moeten ze dan tegen je aan botsen, waardoor ze gevangen zijn genomen. 

Dat is lastig. Want als je zelf groot bent in slither.io heeft de kleine slang ruimte om te ontsnappen.

Je moet dus heel voorzichtig de spoel kleiner maken, zodat hij niet kan ontsnappen. Het omgekeerde is ook moeilijk: zelf ontsnappen uit een spoel. 

Dat doe je door een eigen spoel in de spoel van de ander te maken en wachten wie het meest geduldig is.

Wat vinden wij van Slither.io?

In 2016 stond slither.io al in de top 250 meest bezochte websites. Rond 2017 werd de game ongeveer 68 miljoen keer gedownload op mobiele telefoons en meer dan 67 miljoen keer gespeeld in de browser, wat voor Howse betekende dat zijn dagelijkse inkomen rond de $100.000 lag op de moment. We kunnen dus spreken van een zeer succesvol project voor Howse. 

Wijzelf zijn ook erg enthousiast over slither.io. Het is een van de beste .io games die er is. Hij is al een aantal jaar uit, maar het is nog steeds een van de populairste games in de .io game categorie. Twee nadelen die wij bij slither.io opmerken zijn ten eerste dat het maar beschikt over 1 game mode. Ten tweede kan de ervaring op de browser soms minder zijn, omdat de game goede internet vereist. Dit zorgt er soms voor dat de game erg hapert. Al met al raden we het zeker aan om deze game een keer te proberen!

Ben je op zoek naar een alternatief voor slither.io? Bekijk ook eens andere .io games zoals agar.io & diep.io!