Diep.io spelen: 5 tips om de grote winnaar te worden

Diep.io is een minimalistische io game op internet waarbij je in een tank zit. Het doel is op allerlei objecten te schieten, zoals vierkanten en driehoeken. 

Daarmee verdien je punten en als je voldoende punten hebt verzameld stijgt je level. 

Bij een verhoging van je level in diep.io heb je de kans om upgrades aan te schaffen. Diep.io spelen is ingewikkeld voor beginners. 

Daarom geven je bij deze een aantal tips om je spelniveau te verhogen, zodat je met veel meer plezier kunt diep.io spelen.

Diep.io gameplay

Punten verdienen in diep.io

Punten in diep.io verdien je door dingen kapot te schieten en door tegenstanders in andere tanks te vernietigen. Met de punten die je scoort kun je de tank een uitrusting met zwaardere wapens geven. Maar het eerste wat je moet doen bij diep.io is anderen zoveel mogelijk schade toebrengen. 

Dat doe je door de Bullet Damage te verhogen. Het effect is dat jouw kogels dan meer schade veroorzaken bij de anderen. Een andere tip is om de Reload te verhogen. Dat heeft als effect dat je bij diep.io spelen in korte tijd veel meer schade kan veroorzaken.

Schade beperken

Het is niet te vermijden dat je bij het diep.io spelen ook zelf weleens wordt geraakt. Daar moet je je wel tegen beschermen. Om te voorkomen dat je zelf teveel schade oploopt moet je daarom de Health Regeneration en de Health verhogen. 

Het effect daarvan is erg waardevol. Want als je dan schade oploopt kunt je even ontsnappen aan het spel en herstellen. 

Na een korte pauze ben je dan weer helemaal in conditie om het spel met volle aanvalskracht te hervatten.

Diep.io gameplay

Bonussen in diep.io

Op level 15 krijg je een bonus. Daarbij heb je de keuze uit verschillende kanonnen. Kies dan voor de Twin. Daarmee schiet je dubbel zoveel schoten en dat zorgt voor meer schade. 

Houd in het achterhoofd dat het niet mogelijk is om alle bonusopties op hun maximumniveau in te zetten. 

Kies dus met verstand welke wapens je wilt upgraden en welke je overslaat. Nadat je de Bullet Damage, Reload, Health en Health Regeneration maximaal hebt opgeladen is er nog één bonusoptie over. 

Je kunt dan het beste kiezen om Bullet Penetration in te schakelen. Jouw kogels veroorzaken dan voor meer schade.

Opties voor getalenteerde diep.io spelers

In diep.io word je als zeer goed beschouwd als je snel veel schade kunt veroorzaken en heel veel tegenstanders in een korte tijd kunt uitschakelen. Daar moet je dus op gaan oefenen. 

Op het gegeven moment kun je daarmee promoveren naar een andere modus, waaronder de sniper modus. 

Dat betekent dat jouw kogels veel verder kunnen schieten en krachtiger worden. Een andere interessante optie waar je bij diep.io spelen gebruik van kunt maken is de Triple Canons in te schakelen. 

De Triple Canons zijn geschikt om in het midden van het veld echt veel schade veroorzaken. Dat is nuttig want daarmee verzamel je bij het diep.io spelen veel punten.