Goons.io: de beste actie-strategie .io game die er is

Je hebt ongetwijfeld wel allerlei andere online games uitgeprobeerd, maar met goons.io is iets speciaals aan de hand. Het zou zomaar kunnen dat dit je volgende favoriete spel is. Goons.io is verrassend, doordat je te maken krijgt met allerlei elementen en omdat het concept uniek is. Het is een echt actie-strategie spel, dat veel plezier kan bieden. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen die deze .io game online hebben gespeeld, het één van de meest interessante spellen vinden die momenteel op internet te vinden zijn.

Goons.io gameplay

Hoe kun je goons.io spelen?

Goons.io is een spel van Clown Games. Het is gebouwd met HTML5 technologie, zodat je het in vrijwel elke browser kunt spelen. Eigenlijk is het het leukst om het op een laptop online te spelen, want dan zijn je tegenstanders ook online spelers. Bovendien kun je de game dan ook in fullscreen modus spelen. Dat is toch wat fijner dan op het kleinere scherm van een smartphone. Maar als je deze game op je smartphone wilt spelen kan dat ook. Dan moet je een app downloaden. Die is beschikbaar voor Android en in IOS, dus voor toestellen van Apple. Dat wordt best vaak gedaan. De Android app is al ruim een miljoen keer gedownload.

GamesGames

Goons.io zit boordevol actie

Alles draait om actie bij goons.io. Het belangrijkste onderdeel van het spel is een moeras zwaard. Dat moet je goed leren hanteren, want dat is cruciaal om je door het spel heen te worstelen. Het doel is om met het zwaard zoveel mogelijk tegenstanders uit de weg te ruimen. Door dat te doen verzamel je zogenaamde ‘blobs’ of klodders. Daar moet je zuinig op zijn, want die zorgen ervoor dat het zwaard steeds krachtiger wordt. Het uiteindelijke doel is zoveel klodders te verzamelen dat je onoverwinnelijk wordt en in staat bent om al je tegenstanders te doden.

Goons.io game logo

De bediening van goons.io

Veel eenvoudiger dan bij goons.io kan de bediening van een spel niet worden. Je hebt maar een paar toetsen nodig. Het personage kun je besturen met de muis. Hij beweegt de kant op in welke je de cursor beweegt. Het zwaard wordt bediend met de linkermuisknop of met de spatiebalk. Als je in de buurt van een vijand komt, op de linkermuisknop klikt of de spatiebalk indrukt, kun je de vijand doden. Als een vijand erg groot en krachtig is, lijkt doden niet zo’n goed idee. Dan kun je wegrennen. Wegrennen doe je door met de rechtermuisknop te klikken of de letter W in te tikken.

Hakken en klodders verzamelen

Het spelen van goons.io is eigenlijk super eenvoudig. Het komt er op neer dat je met het zwaard vijanden in stukken moet hakken. Dat wordt beloond met klodders, die je zoveel mogelijk moet verzamelen. Door de klodders wordt het zwaard groter, waardoor je grotere tegenstanders in stukken kunt hakken. Grotere tegenstanders leveren ook weer grotere klodders op. Als je het spel goed speelt is het ontzettend spannend. Vooral omdat er een groot aantal thema’s bij het spel zit blijft het telkens weer een uitdaging om het tot een goed einde te brengen. Je kunt ook kiezen uit talloze personages, in wiens huid je kunt kruipen.

Waarom kun je goons.io nooit winnen?

Goons.io is eigenlijk niet een eerlijk spel. Op het moment waarop jij deel gaat uitmaken van het spel zijn er al tegenstanders, die veel groter en sterker zijn dan jij. Sommigen van hen hebben een monopolie positie op de middelen, die ook jij nodig hebt om dominantie te verzamelen. Daardoor is het ondoenlijk om zo sterk te worden dat je die dominante vijanden op de lange duur te verslaan. Want voordat je sterk genoeg bent kom je die enorm krachtige vijand ongetwijfeld een keer tegen en heb je geen kans om te vluchten. Je wordt dan gedood en kunt van voren af aan beginnen.

Kritische noot

Niet iedereen is enthousiast over dit spel. Met de grafische kwaliteit en de kwaliteit van de besturing is niets mis, maar als je het een aantal keren speelt kom je er langzamerhand achter dat je als speler die nieuw is in het spel eigenlijk geen schijn van kans hebt om te winnen. Met andere woorden, de gameplay ervaring laat flink te wensen over. Je hebt als speler de beschikking over een zwaard, waarmee je flink om je heen kan slaan om tegenstanders in elkaar te hakken en om klodders in stukken te slaan. Maar de uitdaging is te groot.

Taak voor de ontwikkelaars

Omdat het onmogelijk is om als nieuwe speler bij goons.io op één of andere manier de top te bereiken, zal het spel voor iedere speler na verloop van tijd leiden tot frustraties. Want als je niet kunt winnen is het ook niet leuk om telkens opnieuw aan het spel te beginnen. Als de ontwikkelaars willen dat deze game beter toekomstbestendig wordt, zullen ze op zoek moeten naar een oplossing. Want alleen een game die in evenwicht is, waardoor ook nieuwe spelers succesvol kunnen zijn, bieden voldoende uitdaging om het telkens opnieuw te spelen. 

Conclusie goons.io

Als nieuwe speler ben je vast onder de indruk van goons.io. Het spel kent vele thema’s en je kunt in de huid kruipen van een groot aantal personages om op die manier het slagveld te betreden. Ongetwijfeld zal het wel lukken om jezelf in de woedende oorlog op het speelveld een poosje te handhaven. Maar op een gegeven moment kom je een keer een vijand tegen met een twee keer zo lang zwaard en dan is jouw spel voorbij. Natuurlijk kun je het daarna nog een aantal keren proberen, maar als je strijd altijd op die manier eindigt is dat niet leuk.

Misschien hebben de ontwikkelaars technieken of strategieën ingebouwd waarmee het wel mogelijk is om verder te komen in het spel. Die zijn dan wel erg goed verborgen. Als dat niet het geval is, is het in elk geval slim om eens goed na te denken over manieren om het spel wat meer in evenwicht te brengen. Want goons.io is echt leuk om te spelen, maar je wilt ook wel graag een keertje winnen.

Ben je op zoek naar een alternatief voor goons.io? Bekijk ook eens andere .io games zoals
krunker.io, deeeep.io & mope.io!