Wings.io spelen: doe je vliegtuig bril op en word de koning van de lucht

Het spel Wings.io werd in 2015 uitgebracht en is een ongekend spannende gratis .io game. Je neemt plaats in een vliegtuig en die moet je dus ook besturen. 

Het doel is duidelijk, je moet de andere vliegtuigen uit de lucht schieten. Probeer jouw tegenstanders te slim af te zijn en verdien punten. Je kan stijgen op de ranglijst en de koppositie overnemen. 

Wings.io kan je gratis spelen op de computer, smartphone en tablet. Misschien ben jij straks wel de beste oorlogspiloot!

Wings.io spellogo

Wat is wings.io en hoe werkt het?

Wings.io is een mini-game van de gameprovider Profusion Studios. Zodra je het spel opent moet je eerst een gebruikersnaam uitkiezen. Je kan je eigen naam invullen of een komische alias gebruiken.

Daarna zal je direct in de game terechtkomen en je moet dan ook gelijk bij de les zijn. Je kan met je muis het vliegtuig besturen en vervolgens op de muis klikken om kogels en/of raketten af te vuren. Kijk wel uit, want je kan ook tegen andere vliegtuigen aanbotsen en dan stort ook jij in de zee.

Het doel is om andere spelers uit de lucht te schieten, want dat levert punten op. Je kan stijgen op de Wings.io ranglijst. Ga je af, dan kan je gewoon weer opnieuw beginnen. Een voordeel is dat de punten gewoon blijven staan tot je stopt met spelen.

GamesGames
Wings.io game

Wings.io & skins: alles wat je erover moet weten!

Als je al wat meer ervaren bent met Wings.io, dan is het wellicht interessant om eens naar de Wings.io skins te gaan kijken. Er zijn onwijs veel verschillende skins beschikbaar. Je kan met de Wings.io skins jouw vliegtuig een beetje pimpen. De meeste skins komen in de vorm van vlaggen.

De vlaggen van tientallen landen zijn beschikbaar, waaronder Duitsland, Amerika, Frankrijk, Ghana, Rusland en België. Echter zijn er ook unieke vlaggen beschikbaar van Donald Trump, Barack Obama, 9Gag, ArcadeGo en Reddit. Je kan op deze manier jouw vliegtuig meer eigen maken.

Twee strategieën om de koning van de lucht te worden!

Er zijn verschillende strategieën die je kan hanteren bij Wings.io. Ervaren spelers geven meerdere tips voor dit soort strategieën, maar wij geven je de twee beste waar je direct mee aan de slag kunt!

Fly faster strategie

De Fly Faster strategie is handig voor spelers die willen genieten van extra voordelen. Je kan tijdens het spel namelijk upgrades opsparen, deze vallen letterlijk met een parachute uit de lucht. Pak zoveel mogelijk upgrades en je kan onwijs snel vliegen. 

Je gaat steeds sneller en je kan gemakkelijker tegenstanders uit de lucht schieten. Een succesvolle reeks zorgt automatisch voor een hoge klassering op de ranglijst.

Scaredy cat strategie

Deze strategie voor Wings.io is wellicht een beetje laf, maar wel effectief. Je zal jezelf verbergen in de hoeken van het speelveld en upgrades opsparen. 

Zodra je genoeg upgrades hebt gepakt, dan bestorm jij het middelste deel van het speelveld. Dankzij de extra krachten kan je succesvoller tegenstanders verslaan.

Wings.io gameplay

De beste tips voor Wings.io

Nieuwkomers die Wings.io gaan spelen kunnen in het begin nog best moeite hebben met de concurrentie. Dat is ook niet gek, want er zijn veel trouwe spelers die al veel ervaring hebben opgebouwd. Je kan echter wel succesvoller worden in het spel door onze tips te lezen.

Houd je muis ingedrukt om automatisch te schieten

Jouw gevechtsvliegtuig beschikt over een oneindige hoeveelheid aan munitie. Je kan dus onbeperkt blijven schieten en knallen met de reguliere munitie. Je kan de muis ingedrukt houden om automatisch te blijven schieten. Het kan voorkomen dat jij op een onverwachte manier alsnog een concurrent kapotschiet.

Let op, er zijn upgrades die ervoor zorgen dat je raketten kan afvuren. In dat geval is dat niet onbeperkt en kan je beter goed richten en daarna pas klikken. Desondanks kan je lekker al jouw agressie kwijt in het spelletje Wings.io.

Let op de ‘care packages’ die tijdens de game naar beneden komen!

Er vallen nog wel eens zogeheten ‘Care Packages’ uit de lucht. Het fenomeen is ook bekend uit de spellen van Call of Duty. Een care package kan je herkennen aan een pakketje dat aan een parachute vastzit. De pakketjes dwarrelen naar beneden. Je moet er simpelweg tegenaan vliegen om een pakketje te kunnen incasseren.

Wat er in een care package zit, is steeds weer een verrassing. Het kan gaan om ‘health’, waardoor je beschadigingen ongedaan worden gemaakt. Echter kan je ook een wapen upgrade krijgen, bijvoorbeeld raketten of een ray gun. De care packages in Wings.io zijn in ieder geval altijd handig om te hebben.

Controleer je vliegtuig zodat je raketten goed kan ontwijken

De ervaren Wings.io speler kan nog een stapje bijzetten. Een handige tip voor de gevorderde Wings.io speler is bijvoorbeeld om ten alle tijden jouw eigen vliegtuig in de gaten te houden. Als een vliegtuig in beweging is, dan is dat continu. Gevaarlijk, want de kogels en raketten vliegen je om de oren. Je kan met je muis op het vliegtuig blijven staan. Het vliegtuig komt dan stil te staan, waardoor je net wat vlugger kan draaien. Het is handig om deze manier van spelen eerst even rustig te oefenen.

Wat vinden wij van Wings.io?

Wings.io is wellicht een spel dat iets minder bekend is dan agar.io & slither.io, maar wij zijn erg enthousiast over deze gratis browser game. Een groot pluspunt is natuurlijk dat je niks hoeft te downloaden voor game, maar dit geldt voor alle .io games op de markt. Een onderscheidende factor van wings.io is dat als je dood gaat je niet van het scherm verdwijnt, maar je zult crashen in de oceaan. Dit zorgt voor een nieuwe dimensie in deze .io game. Daarnaast kan het even duren voordat je de controls onder de knie hebt en je de beste kan worden. Dit maakt het dat wings.io niet snel saai wordt, want je hebt altijd iets te verbeteren als je wings.io aan het spelen bent. Wij raden het dan ook ten zeerste aan om wings.io eens te proberen. Het kan geen kwaad om een de poging te wagen, want het is gratis!

Ben je op zoek naar een alternatief voor wings.io? Bekijk ook eens andere .io games zoals krunker.io, agar.io & mope.io!