Agar.io spelen: 5 tips om de beste Agar.io speler te worden

Bij agar.io ben je een cel, die moet groeien. Dat doe je door boontjes van de grond op te rapen. Je kunt ook groeien door andere speler over te nemen. 

Als je groter wordt, ben je in deze .io game ook minder snel. Maar die grootte is ook weer een voordeel, want je kunt alleen andere spelers overnemen als ze kleiner zijn dan jij. Je moet opletten dat je volledig over de tegenstander heen gaat. 

Anders kan die ontsnappen doordat hij kleiner en sneller is. Houd er ook rekening mee dat je als cel moet blijven eten, want anders word je snel weer kleiner.

Diep.io gameplay

Tip: splits jezelf niet te lang op

Als cel kun je jezelf bij agar.io spelen opsplitsen in tweeën. Dat is soms handig om tegenstanders over te nemen. Dat splitsen kun je een aantal keren herhalen, totdat je uit maximaal 16 cellen bestaat. 

Gelukkig kun je gesplitste cellen ook weer samenvoegen. Daar moet ook niet te lang mee wachten na het opsplitsen. 

Want er zijn veel grote tegenstanders in agar.io en die kunnen jou gemakkelijk overnemen als je klein bent. 

Zorg er dus voor dat je jezelf zo snel mogelijk weer samenvoegt.

Tip bij gevorderd agar.io spelen: verlies massa

Behalve dat je jezelf kunt opsplitsen heb je ook de mogelijkheid om je massa bij agar.io te verlagen. Dat heeft als voordeel dat je wat sneller en handiger kunt manoeuvreren. 

En dat is nodig als je een tegenstander wilt overnemen die ongeveer even groot is als jijzelf. Je moet daar wel een beetje mee oefenen, want het is niet gemakkelijk in te schatten wat het effect is van verlaging van je massa. 

Bij cellen van gemiddelde grootte is het effect groter dan bij cellen die al heel groot zijn.

Agar.io gameplay

Met virussen andere tegenstanders aanvallen

Het verlagen van massa is bij agar.io ook een methode om virussen te gebruiken voor het aanvallen van grote tegenstanders. Dat werkt als volgt. 

Als je een virus ziet kun je dat laten groeien door er massa van jezelf op af te vuren. Op een gegeven moment leidt dat ertoe dat het virus zich opsplitst en zich tegen een andere grote tegenstander gaat keren. 

Het gebruik van deze tactiek is niet eenvoudig, maar je kunt er wel grote tegenstanders mee uitschakelen.

Alle technieken combineren in agar.io

Bij het agar.io spelen heb je het meeste succes als je deze verschillende tactieken gaat combineren. Eerst probeer je als cel te groeien door voedsel van de bodem op te eten en door tegenstanders over te nemen. 

Als dat niet meer lukt omdat je te groot bent geworden ga je op zoek naar virussen. 

Als je die hebt gevonden splits je jezelf op, zodat het virus jou niet kan aanvallen, en verlaag je je massa om het virus te laten groeien. 

Dan is het een wapen waarmee je andere tegenstanders te lijf gaat. 

Het is een wat ingewikkelde methode, maar als het lukt heb je er veel plezier van.