Agar.io spelen: wat is het en 5 tips om de beste te worden

Agar.io werd voor het eerst aangekondigd op 28 april 2015 op het internet forum 4chan. Deze browser game bestormde direct daarna de internet wereld en werd snel daarna ontwikkeld voor de mobiele telefoon.

Bij agar.io ben je een cel, die moet groeien. Dat doe je door boontjes van de grond op te rapen. Je kunt ook groeien door andere speler over te nemen. 

Als je groter wordt, ben je in deze .io game ook minder snel. Maar die grootte is ook weer een voordeel, want je kunt alleen andere spelers overnemen als ze kleiner zijn dan jij. Je moet opletten dat je volledig over de tegenstander heen gaat. 

Anders kan die ontsnappen doordat hij kleiner en sneller is. Houd er ook rekening mee dat je als cel moet blijven eten, want anders word je snel weer kleiner.

Agar.io small gameplay

Wat is Agar.io?

Agar.io is een gratis browser game. Je neemt het hierbij op tegen andere spelers die hetzelfde doel hebben als jij, namelijk zo groot mogelijk worden! Agar.io is een MMO, ofwel, massively multiplayer game. Je bestuurt een cel in een grote kaart. Het doel van agar.io, zo groot mogelijk worden, bereik je door boontjes van de grond op te rapen. Daarnaast kun je nog sneller groeien als jij andere, kleinere spelers op eet. Agar.io is in vier verschillende modes te spelen, namelijk Free-For-All, in teams, experimental mode & een Battle Royale mode. Wij zullen deze modes uitgebreid bespreken. Agar.io bestaat uit drie entiteiten. Ten eerste heb je de pellets, deze worden gebruikt als voedsel en deze zul jij moeten inslikken om zo groot mogelijk te worden. Ten tweede zijn er uiteraard de cellen, dit zijn jij en je tegenstanders. Daarnaast heb je ook nog de virussen. Deze virussen kunnen worden gebruikt om grotere cellen te laten splitsen, kleine cellen kunnen het gebruiken tegen grote cellen, etc. Er zijn dus genoeg opties in agar.io.

Door die wie is Agar.io ontwikkeld?

Agar.io werd in eerste instantie ontwikkeld door Mattheus Valadares. Mattheus Valadares, uit Brazilië, ontwikkelde agar.io toen hij nog maar 19 jaar oud was. Iets later in het 2015 heeft het bedrijf Miniclip er een mobiele versie van gemaakt. Naast agar.io heeft Mattheus Valadares ook een andere bekende .io game achter zijn naam staan. Diep.io is ook ontwikkeld door deze computerspelontwikkelaar! Naast agar.io is diep.io ook erg succesvol gebleken. Miniclip, het bedrijf dat van agar.io een mobiele versie heeft gemaakt, hebben ook verschillende andere games in hun portfolio zitten. Een bekende game is 8 Ball Pool, wat veel gespeeld wordt via Facebook.

De modes van Agar.io

Er zijn in totaal vier modes beschikbaar in agar.io. Ten eerste heb je de Free-For-All hier neemt iedereen het tegen iedereen op. De naam verklapt het dus al een beetje, maar je bent dus alleen en zult tegen iedereen moeten strijden in deze gamemode van agar.io.

Als tweede kun je ook in teams spelen. Dit is eigenlijk niet veel anders dan de FFA-mode, maar je zult het dan samen met andere opnemen tegen andere teams. Deze mode wordt dus in teams gespeeld. Tip! Bij deze game mode kun je ook in teams spelen met je vrienden.

Ten derde heeft Mattheus Valadares ook een experimental mode toegevoegd aan agar.io. Dit is een mode die de developer heeft ontwikkeld zodat hij nieuwe features kan uittesten. Als jij besluit deze mode te spelen kan het dus zo zijn dat je hele andere features tegen komt dan in het reguliere spel.

Als laatste kun je ook nog een Battle Royale mode spelen op agar.io. Battle Royale is een erg populaire gamemode die een enorme boost in populariteit heeft gekregen door de console game, Fortnite. Bij een Battle Royale is het doel dat jij als laatste overblijft. Bij deze gamemode van agar.io is dit dus ook het doel.

Als laatste is er ook nog een rush mode die je kunt spelen op de mobiele versie van agar.io. Deze versie is helaas niet beschikbaar op de browser versie.

De beste agar.io tips

Tip 1: Splits jezelf niet te lang op

Als cel kun je jezelf bij agar.io spelen opsplitsen in tweeën. Dat is soms handig om tegenstanders over te nemen. Dat splitsen kun je een aantal keren herhalen, totdat je uit maximaal 16 cellen bestaat.

Gelukkig kun je gesplitste cellen ook weer samenvoegen. Daar moet ook niet te lang mee wachten na het opsplitsen.

Want er zijn veel grote tegenstanders in agar.io en die kunnen jou gemakkelijk overnemen als je klein bent.

Zorg er dus voor dat je jezelf zo snel mogelijk weer samenvoegt.

Tip bij gevorderd agar.io spelen: Verlies massa

Behalve dat je jezelf kunt opsplitsen heb je ook de mogelijkheid om je massa bij agar.io te verlagen. Dat heeft als voordeel dat je wat sneller en handiger kunt manoeuvreren.

En dat is nodig als je een tegenstander wilt overnemen die ongeveer even groot is als jijzelf. Je moet daar wel een beetje mee oefenen, want het is niet gemakkelijk in te schatten wat het effect is van verlaging van je massa.

Bij cellen van gemiddelde grootte is het effect groter dan bij cellen die al heel groot zijn.

Agar.io gameplay

Tip: Met virussen andere tegenstanders aanvallen

Het verlagen van massa is bij agar.io ook een methode om virussen te gebruiken voor het aanvallen van grote tegenstanders. Dat werkt als volgt.

Als je een virus ziet kun je dat laten groeien door er massa van jezelf op af te vuren. Op een gegeven moment leidt dat ertoe dat het virus zich opsplitst en zich tegen een andere grote tegenstander gaat keren.

Het gebruik van deze tactiek is niet eenvoudig, maar je kunt er wel grote tegenstanders mee uitschakelen.

Alle technieken combineren in agar.io

Bij het agar.io spelen heb je het meeste succes als je deze verschillende tactieken gaat combineren. Eerst probeer je als cel te groeien door voedsel van de bodem op te eten en door tegenstanders over te nemen. 

Als dat niet meer lukt omdat je te groot bent geworden ga je op zoek naar virussen. 

Als je die hebt gevonden splits je jezelf op, zodat het virus jou niet kan aanvallen, en verlaag je je massa om het virus te laten groeien. 

Dan is het een wapen waarmee je andere tegenstanders te lijf gaat. 

Het is een wat ingewikkelde methode, maar als het lukt heb je er veel plezier van.

Wat vinden wij van Agar.io?

Agar.io is al jaren erg populair en wij kunnen dan ook niet anders dan zeggen dat het een erg goede gratis browser game is waar je jezelf uren in kan verliezen. Soms kan de normale game mode er misschien voor zorgen dat het wat eentonig wordt, maar daarvoor zijn de verschillende andere game modes ontwikkeld. Wij raden het zeker aan om agar.io is een keer te proberen. Het is een gratis game, dus het kan geen kwaad om een poging te wagen.

Ben je op zoek naar een alternatief voor agar.io? Bekijk ook eens slither.io!