Dit zijn de leukste .io games van 2020

.io games zijn kleine games, die op een browser kunnen worden gespeeld. Ze zijn compleet viraal gegaan, mede door Twitch-streamers en doordat ze werden gespeeld in een aflevering van House of Cards. De games zijn licht en toegankelijk, maar zorgen ook voor een geweldige spelbeleving. Je speelt tegen andere online spelers. Het aantal .io games is enorm groot. Deze top vijf van leukste .io games helpt je bij het zoeken naar spellen die de moeite van het proberen waard zijn.

1. Agar.io

Agar.io is een eet-of-gegeten-worden game. In het spel ben je een microbe, die over het speelveld beweegt en voedsel eet om te groeien. Als dat lukt word je groot genoeg om andere microben op te eten. Dat leidt uiteindelijk tot een spannend kat–en-muisspel, waarbij je moet proberen andere cellen in je greep te krijgen. Ondertussen moet je grotere zwermen spelers ontwijken die jouw kunnen overspoelen en uiteindelijk opeten. Agar.io is één van de oudste io. games, maar nog steeds sensationeel spannend.

2. Slither.io

De inspiratie voor slither.io is afkomstig uit de reptielenwereld. In het spel ben je een slang, die voedsel moet consumeren om in leven te blijven en om te groeien. Het belangrijkste bij dit spel is om op de juiste manier te manoeuvreren. Zodra je met de kop van de slang tegen het lichaam van een ander wezen aankomt, wordt dat andere wezen geëlimineerd. Om te voorkomen dat dit gebeurt, zullen de andere wezens zich in allerlei bochten wringen en plotseling van richting veranderen. Als slang kun je zelf worden opgegeten door een grotere slang.

3. Diep.io

Ook Diep.io is een klassiek spel, waarbij oorlog voeren het thema is. Als speler ben je een tank, die vijandige tanks en obstakels moet vernietigen. Daarmee worden punten verzameld, die bijdragen aan de vuurkracht van de eigen tank. Onderdeel van het spel is een systeem waarmee je je tank kunt upgraden totdat hij helemaal naar wens is. Je kunt ook gebruik maken van sluipschutters en behendige aanvallers. Deze game is voorzien van een flinke variatie aan spelmodi, waarbij je soms ook meedoet aan team gevechten.

4. Brutal.io

Bij Brutal.io gaat het om enorme draaiende ballen des doods, waarmee je tegenstanders kunt verpulveren. Aan het begin heb als speler je een kleine bal, die op het speelveld voedsel verzamelt. Door voldoende te eten groeit je bal tot dodelijke proporties, die je naar andere spelers gooit. Als de bal zijn doel mist kun je hem met een behendige actie terugkrijgen. Het gaat bij deze game om de behendigheid bij het gooien van de dodelijke ballen.

5. Zombs.io

Het kon niet uitblijven dat er Zombies tussen de .io games zouden verschijnen. Dat gebeurt bij Zombs.io. Het gevaar komt van hordes zombies, die ’s nachts proberen om de spelers aan te vallen. Overdag hebben de spelers de gelegenheid om verdedigingswerken op te zetten en bases op te bouwen. Bij deze game draait het om uithoudingsvermogen. Door je persoonlijke uitrusting telkens een upgrade te geven probeer je zo lang mogelijk uit de greep van de zombies te blijven.