Dit zijn de oudste .io games

De kracht van .io games schuilt in hun eenvoud. Deze games worden overal gespeeld. Dat kan omdat ze op elke browser uitstekend werken. Wie ze wil spelen op een smartphone kan de .io games als app downloaden. De eerste .io game verscheen eind april 2015. Dat was agar.io, dat meteen uitgroeide tot één van de aller populairste games in dit genre. In deze top 5 zetten we de oudste .io games voor je op een rij.

1. Diep.io

Diep.io is verschenen in 2016. Het wordt onder de .io games beschouwd als het beste dat er op dit moment beschikbaar is. In Diep.io ben je als speler een tank. Door voorwerpen en andere tanks te vernietigen kun je punten verdienen. Die zijn in te zetten om je tank telkens een upgrade te geven. Als je meer punten verdient kun je ervoor kiezen om over te gaan op een groter en sterker type tank. Je kunt diep.io alleen spelen, maar ook samen met een andere speler of zelfs in teamverband. Doordat je kunt kiezen uit verschillende strategische stijlen blijf je dit spel spelen.

2. Zombs.io

Uit 2018 stamt zombs.io. Het is een game waarbij je het opneemt tegen zombies. Als speler probeer je je goudvoorraad te beschermen tegen zombies. Overdag heb je de gelegenheid om je verdediging langzamerhand op te bouwen. Dat is nodig, want bij elke nachtelijke aanval worden de zombies sterker. Je kunt dus alleen stand houden door je wapens en muren te upgraden met behulp van de goudvoorraad. Er zijn ook demonen, die een edelsteen bewaken. Je kunt in deze game samenwerken met andere spelers.

3. Agar.io

Ondanks dat agar.io het oudste .io spel is, is het echt verslavend. Voordat je er erg in hebt ben je urenlang bezig om op het scorebord terecht te komen. Als speler kruip je in de huid van een microbe, die groeit als hij meer eet. Je kunt alleen microben opeten die kleiner zijn dan je zelf bent, maar als kleine microbe dien je zelf ook als voedsel. Als je groter wordt kun je jezelf opsplitsen om achter andere spelers aan te gaan. Agar.io is een spel zonder veel complicaties, dat rechttoe rechtaan wordt gespeeld.

4. Wings.io

Het in 2015 uitgebracht Wings.io is een game waarbij je rond kunt vliegen in een straaljager. Tijdens de vlucht ben je in gevecht met allerlei tegenstanders. Als je die uit de lucht weet te schieten verdien je punten. Daarmee kun je de wapens op je straaljager upgraden. Dit spel wordt online gespeeld tegen duizenden spelers uit de hele wereld. Je kunt deze game spelen via een app op de smartphone en rechtstreeks op de browser.

5. Eatme.io

Bij eatme.io uit 2016 ben je als speler een vis, die andere vissen moet opeten om in leven te blijven. De stijl van deze game heeft wel iets weg van agar.io en slither.io. De hele game speelt zich onder water af. Naarmate je meer vissen opeet word je sterker. Je kunt dan vijanden verslaan en lang leven. Het uiteindelijke doel is leider te worden van het waterrijk.