Diep.io spelen: 5 tips om de grote winnaar te worden

Diep.io is een minimalistische io game op internet waarbij je in een tank zit. Het doel is op allerlei objecten te schieten, zoals vierkanten en driehoeken. 

Daarmee verdien je punten en als je voldoende punten hebt verzameld stijgt je level. 

Bij een verhoging van je level in diep.io heb je de kans om upgrades aan te schaffen. Diep.io spelen is ingewikkeld voor beginners. 

Diep.io is een erg populair spel, maar kan soms door beginners als lastig worden ervaren. Wij geven een uitleg en verschillende tips om de beste diep.io speler te worden!

Diep.io gameplay

Wat is Diep.io?

Diep.io is een populaire gratis browser game die in 2016 is ontwikkeld. In deze game bestuur jij een tank en moet je op allerlei objecten schieten. Deze objecten bestaan bijvoorbeeld uit vierkanten en driehoeken. Daarnaast kun je uiteraard ook op tegenstanders schieten, dit bezorgt je meer punten dan het schieten op stilstaande objecten. Door op andere spelers of objecten te schieten verdien je dus punten. Deze punten zorgen ervoor dat je in level stijgt. Dit biedt weer de mogelijkheid om upgrades aan te schaffen in diep.io. Deze upgrades bestaan bijvoorbeeld uit bewegingssnelheid, kogelkracht, etc. Daarnaast kun je ook je tank levelen tot een max level van 45. Er zijn verschillende modes beschikbaar in diep.io.

GamesGames

Door wie is Diep.io ontwikkeld?

Diep.io is, net al agar.io, ontwikkeld door Mattheus Valadares uit Brazilië. Deze game is later door Miniclip omgebouwd naar een mobiele versie. Zo kun je nu diep.io op je browser spelen, maar ook op je mobiele telefoon. Naast diep.io heeft Matthues Valadares ook de populaire .io game, agar.io achter zijn naam staan. Zo heeft deze spelontwikkelaar in korte tijd twee populaire .io spellen geproduceerd. Miniclip is ook een bekend bedrijf in de gamewereld. Zij hebben games als 8 Ball Pool en Plague Inc. ontwikkeld.

De modes van Diep.io

Er zijn in totaal maar liefst acht verschillende game modes in diep.io. De modes bestaan uit FFA, Survival, 2 Teams, 4 Teams, Domination, Tag, Maze en Sandbox. Wij zullen deze game modes allemaal kort bespreken.

Ten eerst heb je de bekende Free-For-All game. De naam verklapt het al je bent alleen en zult tegen iedereen moeten strijden die bij jou in de game zit. FFA is de standaard mode van diep.io.

Daarnaast heb je ook een Survival mode. Bij deze mode heb je maar 1 leven en het doel is dus ook om als laatste over te blijven. Deze game mode van diep.io lijkt op de bekende Battle Royale game modes van verschillende spellen.

Als derde heb je twee verschillende team modes in diep.io. Je kunt in teams van 2 of 4 spelen. Deze game mode lijkt veel op de FFA game mode alleen heb je nu dus spelers waarmee je samenspeelt.

 

Ook heb je nog de dominination mode. Dit is een van de bekendste game modes van de console game Call of Duty en vandaar dat hij dus ook is komen overwaaien naar diep.io. Het doel is om 4 verschillende verschillende zogeheten dominators te bemachtigen en te verdedigen.

Tag is een game mode die ook in teams wordt gespeeld. Hier zullen vier grote teams het tegen elkaar opnemen om zoveel mogelijk punten te scoren. Deze game mode lijkt op de bekende Team Deathmatch mode.

Als een na laatste kun je ook nog de Maze mode spelen in diep.io. Deze game mode is vergelijkbaar met FFA alleen verschijnen er nu random muren etc. in de map om het de speler moeilijker te maken.

Sandbox is de laatste optie in diep.io. Dit is een mode om dingen te proberen. Hier kun je vrienden uitnodigen en oefenen met verschillende classes, de controls, etc.

 

De beste diep.io tips

Punten verdienen in diep.io

Punten in diep.io verdien je door dingen kapot te schieten en door tegenstanders in andere tanks te vernietigen. Met de punten die je scoort kun je de tank een uitrusting met zwaardere wapens geven. Maar het eerste wat je moet doen bij diep.io is anderen zoveel mogelijk schade toebrengen. Dat doe je door de Bullet Damage te verhogen. Het effect is dat jouw kogels dan meer schade veroorzaken bij de anderen. Een andere tip is om de Reload te verhogen. Dat heeft als effect dat je bij diep.io spelen in korte tijd veel meer schade kan veroorzaken.


Schade beperken

Het is niet te vermijden dat je bij het diep.io spelen ook zelf weleens wordt geraakt. Daar moet je je wel tegen beschermen. Om te voorkomen dat je zelf teveel schade oploopt moet je daarom de Health Regeneration en de Health verhogen.

Het effect daarvan is erg waardevol. Want als je dan schade oploopt kunt je even ontsnappen aan het spel en herstellen.

Na een korte pauze ben je dan weer helemaal in conditie om het spel met volle aanvalskracht te hervatten.

Diep.io gameplay

Bonussen in diep.io

Op level 15 krijg je een bonus. Daarbij heb je de keuze uit verschillende kanonnen. Kies dan voor de Twin. Daarmee schiet je dubbel zoveel schoten en dat zorgt voor meer schade. Houd in het achterhoofd dat het niet mogelijk is om alle bonusopties op hun maximumniveau in te zetten. Kies dus met verstand welke wapens je wilt upgraden en welke je overslaat. Nadat je de Bullet Damage, Reload, Health en Health Regeneration maximaal hebt opgeladen is er nog één bonusoptie over. Je kunt dan het beste kiezen om Bullet Penetration in te schakelen. Jouw kogels veroorzaken dan voor meer schade.

Opties voor getalenteerde diep.io spelers

In diep.io word je als zeer goed beschouwd als je snel veel schade kunt veroorzaken en heel veel tegenstanders in een korte tijd kunt uitschakelen. Daar moet je dus op gaan oefenen. 

Op het gegeven moment kun je daarmee promoveren naar een andere modus, waaronder de sniper modus. 

Dat betekent dat jouw kogels veel verder kunnen schieten en krachtiger worden. Een andere interessante optie waar je bij diep.io spelen gebruik van kunt maken is de Triple Canons in te schakelen. 

De Triple Canons zijn geschikt om in het midden van het veld echt veel schade veroorzaken. Dat is nuttig want daarmee verzamel je bij het diep.io spelen veel punten.

Wat vinden wij van Diep.io?

Diep.io is een van de meest populaire .io games van dit moment. Deze game is te prijzen door de diverse gameplay, game modes en tank upgrades. Je hoeft je nooit te vervelen als je diep.io aan het spelen bent. Daarnaast is een groot voordeel dat je deze game, naast dat die makkelijk op je browser te spelen is, ook op je mobiele telefoon kunt spelen. Diep.io is gemakkelijk te downloaden via de App Store of Google Play Store. Ook wij zijn dan ook meer dan te spreken over deze game en raden het zeker aan om eens een poging te waging. De game is gratis dus het kan geen kwaad.

Ben je op zoek naar een alternatief voor diep.io? Bekijk ook eens agar.io!